(Kurk) Kalei

Wilt u een mooie en betaalbare afwerking op uw gevel? Dan is Kalei een ideale oplossing! Uw gevel Kaleien heeft heel wat voordelen, Kalei beschermt de gevel tegen regen en vorst en geeft uw woning karakter.

kurk-kalei

kurk-kalei te Wommelgem

Wat is kalei?

Kaleien is een ambachtelijke schildertechniek waarbij een dunne pleister op basis van kalk op de muren wordt gezet met een blokborstel. Kalei werd niet alleen aangebracht voor het uitzicht maar ook voor de desinfecterende werking van kalk.
Denk maar aan de boeren die Elk jaar of elke 2 jaar, vlak voor de dorps-kermis,  de stallen gingen “witten”. Er werd er dus een laag kalk of Kalei aangebracht op de muren van de stallen, binnenkant en buitenkant. Aangezien kalk op zich vocht opneemt, zie je bij een authentieke kalei ,de vlekvorming wanneer het regent. Een authentieke kalei vraagt dus jaarlijks of 2 jaarlijks onderhoud.
Wil je dit onderhoud vermijden, dan kan je de kalei beschermen, hiervoor bestaan er verschillende methodes.
De Geveldokter kiest ervoor om de gevel af te werken met een coating op basis van kurk. Deze Kurk-kalei is verkrijgvaar in 2 korreldiktes en geeft een echte, authentieke kalei-look aan uw gevel(s) met de voordelen van kurk!

Wat zijn de voordelen van (kurk)Kalei?

Kurk-kalei

  • is eenvoudig aan te brengen
  • beschermd uw woning tegen de weersinvloeden
  • geeft uw woning een mooie karaktervolle look
  • doet de waarde van uw woning stijgen
  • is onderhoudsvriendelijk
  • is budgetvriendelijk
  • is verkrijgbaar in een waaier van kleuren
www.geveldokter.be - kurkkalei 06

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van (kurk)kalei?
Neem vrijblijvend contact op


Ik ben*:
EigenaarHuurder


Gevel:
IsolatieSpuitkurkWaterdicht makenCrepi(kurk) kaleiSchilderenVoegwerkenGevelreinigingGevelbekledingSteenstripsMetselwerkenAndere


Vochtbestrijding:
Opstijgend vochtCondendatie / SchimmelvormingKelderdichtingDoorslaand vochtBalkon / Terrasrenovatie


Binnenafwerking:
GyprocwerkenPleisterwerkenSchilderwerken


Uitvoering*:
Binnen de 3 maandenBinnen de 6 maandenLanger dan 6 maandenDoe het zelf


Telefonisch bereikbaar*:
tussen 08:00 en 12:00tussen 12:00 en 17:00na 18:00GDPR* - Ik verklaar kennis te hebben genomen van en ga akkoord met de Privacy Policy van GEVELDOKTER.BE. Ik geef hierbij toestemming de hierboven ingevulde en verzonden gegevens mogelijks te verwerken voor commerciële doeleinden.


De Geveldokter is gespecialiseerd in alle gevelwerken, vochtbestrijding en binnenafwerking!

in deze video ziet u 2 technieken, herstellen van een crepi met spuitkurk en het plaatsen van kurk-kalei op een oude gevel.